پهپاد‌های هلال احمر به محل حادثه بالگرد رئیس جمهور اعزام شدند شهرستان ورزقان کجاست و چقدر با تبریز فاصله دارد؟ منطقه جلفا کجاست؟ عواقب اجاره کارت‌های بانکی پلمب ۱۳ پاتوق خرده فروشان مواد افیونی در مشهد روزگار تلخ مرد مشهدی پس از ۵ ازدواج ناموفق پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی (یکشنبه، ٣٠ اردیبهشت ١۴٠٣) | آغاز مجدد بارش باران و رعدوبرق از اواسط هفته مردی که زن دومش را به قتل رسانده بود، از قصاص نجات یافت + عکس تولیت آستان قدس رضوی: مرکز درمان ناباروری بشری برای اقشار آسیب‌پذیر که توان مالی ندارند، ایجاد شده است آموزش‌های تخصصی یک‌ساله برای زوجین در آستانه ازدواج برگزار می‌شود هزینه‌کرد ۱۳۴۶ میلیارد تومان برای بیمارستان رضوی از سال ۱۳۹۹ تاکنون وزیر بهداشت در مشهد: مراجعه یک میلیون ‌و ۲۰۰ هزار نفر به مراکز درمان ناباروری کشور در سال گذشته مشاوره رایگان روانشناسی برای زوجین در سال اول زندگی مشترک مشکل تک‌جنسیتی سالمندی پیش روی کشور است بزرگ‌ترین مرکز درمان ناباروری شرق کشور در مشهد افتتاح شد + فیلم آیا برای سالمندی جمعیت آماده‌ایم؟ | جمعیت سالمندان جهان تا ۲۵ سال دیگر دو برابر می‌شود حدود ۷ هزار و ۵۰۰ نفر از حوادث ناشی از بارندگی خراسان‌رضوی دچار حادثه شدند (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳) تولید ۲ دارو بر پایه گیاه زعفران در دانشگاه علوم پزشکی مشهد هوس خوردن برخی غذا‌ها نشان‌دهنده برخی کمبودها در بدن شماست ۵ دلیل که چرا آب گوجه‌فرنگی برای سلامتی شما مفید است
سرخط خبرها

آیا در آغاز یک بحران دارویی هستیم؟

  • کد خبر: ۲۲۳۰۷۴
  • ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۲۲:۲۲
آیا در آغاز یک بحران دارویی هستیم؟
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با انتقاد از روند کاهشی سهم حوزه بهداشت از بودجه سنواتی کشور گفت: طی یک دهه اخیر همزمان با کاهش سهم بهداشت، شاهد افزایش سهم حوزه درمان از بودجه نظام سلامت بوده ایم.

به گزارش شهرآرانیوز، فاطمه محمد بیگی اضافه کرد: با وجود این که در سیاست‌های کلان ابلاغی مقام معظم رهبری و در برنامه‌های پنجم و ششم توسعه کشور بر پیشگیری محوری تاکید شده و در برنامه هفتم توسعه هم این موضوع پیش بینی شده است؛ اما در عمل شاهد برتری نگاه درمان محوری بر پیشگیری محوری در بسیاری از موارد هستیم که متاسفانه این نگاه به نظام سلامت ما آسیب می‌زند.

وی با انتقاد از روند کاهشی سهم حوزه بهداشت از بودجه سنواتی کشور گفت: طی یک دهه اخیر همزمان با کاهش سهم بهداشت شاهد افزایش سهم حوزه درمان از بودجه نظام سلامت بوده ایم؛ به طوری که بودجه بهداشت از ۲۹ درصد به ۲۴ درصد رسیده و برعکس بودجه ۷۰ درصدی درمان الان به بیش از ۷۴ درصد رسیده است که این روند خوبی نیست و قطعاً این موضوع با اسناد بالادستی سیاست کلی کشور در زمینه سلامت انطباق ندارد.

مهمترین دلیل کم توجهی و مغفول ماندن بخش بهداشت

نماینده مردم قزوین، آبیک و الوند در مجلس شورای اسلامی نداشتن نگاه جامع به حوزه سلامت از سوی تصمیم سازان و تصمیم گیران را مهمترین دلیل کم توجهی و مغفول ماندن بخش بهداشت در مقایسه با بخش درمان برشمرد و افزود: حوزه درمان مثل سیاه چاله‌ای است که هرچه بودجه درآن بریزیم آنرا می‌بلعد و دیده هم نمی‌شود؛ بنابراین باید بتوانیم از طریق فرایند‌های پیشگیری و غربالگیری به تشخیص زودهنگام بیماری‌ها برسیم و یا به مراقبت‌های بهداشتی اولیه بپردازیم تا درگیر بار افزایش بیماری‌ها و خسارت‌های ناشی از آن‌ها نشویم، چون ضرر‌های جبران ناپذیری را بر جای می‌گذارد. بر این اساس ما در مجلس برای نخستین بار در برنامه هفتم توسعه ۵ درصد بودجه سلامت را برای حوزه‌های غربالگری و پیشگیری پیش بینی کردیم که این موضوع نشان می‌دهد در تلاش هستیم تا نگاه پیشگیری محوری بر درمان محوری برتری پیدا کند.

محمد بیگی، با اشاره به این که هنوز برای حکمرانی سلامت ریل مناسبی پیدا نکرده ایم، تصریح کرد: با این که سرشار از ظرفیت هستیم، اما وضعیت سلامت کشور را به لحاظ تامین نیرو، منابع انسانی، رضایت ارائه دهندگان سلامت و همچنین رضایت مردم چندان راضی کننده نمی‌بینم. به عبارت دیگر آنچه که امروز اتفاق می‌افتد با آن چیزی که مورد نظر ماست خیلی متفاوت است و این خیلی راضی کننده نیست. مثلا می‌توان هشدار داد که ما در آغاز یک بحران دارویی در کشور هستیم که راه برون رفت از آن تغییر ریل سیاست‌های کشور در مواجهه با حوزه سلامت است، یعنی باید به این حوزه نگاه جامع و پیشگیرانه محور به جای درمان داشته باشیم. چون نگاه درمان محور تا کنون در هیچ جای دنیا پاسخ یا نتیجه مثبت نداده است.

منبع: قدس آنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->